Cégtörténet

Számítógépes térképszerkesztés

Digitális térképszerkesztés
Digitális térképszerkesztés

Paradigmaváltó időket élünk. 1990-ben, cégünk indulásakor még egy évszázadok alatt kialakult hagyományos térképkészítő technológia alapján készültek a térképek, amiket rajzasztalon öntöttek végső formájukba.

1993. körül a cégünket négy éven keresztül (1990-1994-ig) teljes mértékben térképrajzolással „kiszolgáló”, kísérletező kedvű, innovatív vezetőjű, Dimap Bt. elkezdett számítógépes térképszerkesztéssel-rajzolással próbálkozni. Két évvel később már a térképeinket kizárólag számítógéppel készítette az addigra már megsokszorozódott térképész- kartográfus alvállalkozói kör (Dimap Bt., Sollun Bt., Atlasz Bt., Térkép Stúdió, Cartographia Kft., Firbás Bt., Erina Gmk., stb.) Ez a térképész kör jórészt lefedte az akkori településtérképeket szerkesztő magyar szakmát.

Digitális térképszerkesztés
Digitális térképszerkesztés

1996. körül jöttek az igények cégünkhöz a kimondottan digitális térképet vásárolni szándékozóktól. A következő 3 év volt a Hiszi-Map térképek térinformatikai adatbázissá történő átalakításának kidolgozási évei. A két legnagyobb Cola cég, és más országos vállalatok is megvásárolták tőlünk a városok térképeit. Az első időszakban (1998-2000-ig) a grafikus térképek (3150 településről) EOV vetületbe való átalakítása történt meg. A második ütemben Magyarország összes településének sarokponti házszám felmérése történt (2000-2002-ig). Ez a magyarországi települések teljes körű közlekedési szabályokat, érdekes pontokat (POI) is tartalmazó legteljesebb integráló felmérése. 2001-2002-ben létrehoztuk a Top-Map Kft.-t, budapesti székhellyel. 1999-től 2002-ig a forradalmian új technológiájú GPS-es térképészeti felmérést végeztük el.

Ma Magyarországon minden jelentős mennyiségű településtérképet tartalmazó térinformatikai fejlesztés a Hiszi-Map Kft. eredeti felmérései felhasználásával történik.

  • Digitális térképszerkesztés
    Székházunk utcafronti képe
  • Digitális térképszerkesztés
    Irodarészlet – titkárságunk
Székházunk mélygarázsa
Székházunk mélygarázsa