Cégtörténet

A kezdetek

Cégünk 1990-ben alakult, 1994-ig Bt.-ként, 1994-től Kft. társasági formában tevékenykedett. Rövid útkeresést követően a térképkészítés lett a cég fő tevékenységi területe.

Településtérképek
Településtérképek

1990-1994 között Békés megyéből kiindulva elkészítettük több száz magyarországi település íves térképét, a megyék településcímerekkel ellátott térképeit, és Magyarország térképét. Ez a teljesítmény ebben az időben azt eredményezte, hogy cégünk készítette a legtöbb térképet Magyarországon, megelőzve az 1990-ig állami monopóliumot élvező Kartográfia Vállalat jogutódját – a Kartográfia Kft.-t is.

A térképkiadás szervezésének irányítását a gyulai székhelyünkön 10 munkatárs végezte, Magyarországon 10-15 térképész alvállalkozó dolgozott egy időben cégünk kiadványain és országosan 50-60 hirdetésszervező szervezte a térképek finanszírozásához a hirdetéseket.

Megyeatlaszok
Megyeatlaszok

1994 őszén alakultunk át Kft.-vé és ekkor céloztuk meg, hogy elkészítjük az ország valamennyi (3150) településének térképét. Ezt más térképkiadó cég nem merte felvállalni. Mivel egyesével ez lehetetlen vállalkozásnak tűnt, ezért egyszerre több település térképének elkészítése és egy kiadványban történő megjelentetése jelentette a megoldást. Így született meg a Megyeatlasz ötlete, amely minden, az adott megyében található település térképét tartalmazza, háromnyelvű településismertetővel, közérdekű információkkal és fényképekkel kiegészítve.

Irodaház 1996-ban
Irodaház 1996-ban

1999-re készítettük el valamennyi megye Atlaszát, valamint egy rendhagyó atlaszt, a Balaton környéki településekét. Ez a sorozat teljesen új műfajt teremtett a térképes szakmában Magyarországon (de tapasztalatunk szerint külföldön is), és azt eredményezte, hogy cégünk egyedüliként rendelkezett minden település digitális és kinyomtatott térképével. Ebben az időben gyulai székhelyünkön, amelyet 1996-ban egy modern, korszerű irodaházra váltottunk 30 fő dolgozott és az országban sokszor a térképkészítő szakma nagy része alvállalkozóként készítette térképeinket, és országszerte több száz hirdetésszervező szervezte a hirdetéseket a kiadványokba, amiből finanszíroztuk a munkálatokat.