Cégbemutató

Göndöcs Péter, a Hiszi-Map Kft. ügyvezetője
Göndöcs Péter, a Hiszi-Map Kft. ügyvezetője

A Hiszi-Map Kft. 1990 óta a magyar térképes szakma meghatározó szereplője. Elsőként, és azóta is egyedülállóan, a papírtérképes Megyeatlasz projekt keretében elkészítettük Magyarország összes településének belterületi, utcaszintű térképeit, majd ezek alapján felépítettük a térinformatikai térképi adatbázisunkat.

Mint elsősorban adatgazda cég, a térképi és térinformatikai adatok értékesítésén kívül számos együttműködést alakított ki a hazai és nemzetközi térképes és térinformatikai profilban tevékenykedő illusztris cégekkel. Ezek közül a legmeghatározóbbak:

  • Létrehoztuk a Kolozsvári székhellyel működő Suncart Kft.-t, melynek a feladata a romániai város- és településtérképek elkészítése és a Megyetlasz sorozat romániai elindítása volt.
  • A Top-Map Kft. megalapítása, ahol a Hiszi-Map Kft. térképi- és térinformatikai adatbázisát gépjármű-navigációs területen világszínvonalúra fejlesztették. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy bevett szokásaik ellenére mindkét világméretű térképkereskedő és adatgazda cég a Navteq és a Teleatlas is ezt a térképrendszert vásárolta meg az adatbázisába. A Google Maps pedig a Teleatlastól vette át a teljes magyar térképi adatbázisunkat.
  • Ezen folyamatok összefonódását követően a romániai cégrészünk szintén megkezdte a digitális térképek térinformatikai térképekké fejlesztését.
A Hiszi-Map Kft. munkatársai
A Hiszi-Map Kft. munkatársai

Mindegyik együttműködésünk vitathatatlanul eredményes volt, azonban az ezekből származó előnyök mellett egyre nagyobb erőfeszítéseket igényeltek tőlünk ezek működtetéséből eredő feladatok.

2006 második felében előbb a Top-Map Kft., majd a Suncart Kft. üzletrészünket értékesítettük. Szintén 2006-ban megkezdtük a megyeatlaszaink kiadásának franchise rendszerbe való szervezését, melynek eredményeként már újból kiadásra kerültek a Heves-, Nógrád-, Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Bács-Kiskun-, Fejér-, Balaton-, Pest-, Komárom-Esztergom-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Baranya-, Csongrád-, Győr-Moson-Sopron, Somogy-, Vas-, Zala-, Veszprém-, Tolna megyei atlaszaink.