Magyarország közigazgatási térképe (járástérkép) – Magyarország megyéi, járásai és települései, grafikus és térinformatikai felhasználásokhoz … | A HISZI – TÉRKÉP honlapja

Magyarország közigazgatási térképe (járástérkép) – Magyarország megyéi, járásai és települései, grafikus és térinformatikai felhasználásokhoz …

Írta: / 2013. január 22. kedd / Kategória: Egyéb kategória / -

2013 január 1-jétől, a 218/2012. (VIII. 13.) Kormányrendelet értelmében, a régiókra és kistérségekre épülő közigazgatási rendszert, 29 év után ismét, a járásokra épülő közigazgatási rendszer váltotta fel.

Ennek megfelelően megyénként mintegy 6-18 járás, vagyis összesen 175 vidéki járás és a budapesti kerületeknek megfelelően 23 kerületi hivatal jött létre.

A TÉRKÉP Kft. a közigazgatási rendszert érintő fenti változásoknak megfelelően, hivatalos alapadatok alapján aktualizálta a grafikus és térinformatikai térképi adatbázisait is.

A TÉRKÉP Kft. 1:500 000-es lptékű Magyarország megyéit, járásait és településeit ábrázoló közigazgatási térképe. A képre kattintva megtekintheti a térkép online változatát.

Magyarország grafikus felhasználá-
sú, település szintű, közigazgatási térképe:

1:500.000-es méretarányban ábrázolja az ország megyéit, járásait és településeit.

• A térkép alap fájlformátuma: CorelDraw rétegszerkezetes formátum. Természetesen a térképi anyagot CorelDraw egy rétegen, PDF és raszteres digitális formátumokban (Jpg, Png, stb.), illetve számos más vektoros formátumban is tudjuk szállítani (Pl.: Adobe Illustrator – AI)

Erre a szövegre, illetve a fenti képre kattintva megtekinthető a TÉRKÉP Kft. 1:500 000-es léptékű Magyarország megyéit, járásait és településeit ábrázoló közigazgatási térképének online változata.

A térkép tartalma: az országhatár, megyék határai és megírásai, a járások határai és nevei, települések külterületi határai, a települések ábrázolása kontúrral, illetve jellel és neveik, folyók, tavak és név megírásaik, autópályák, főútvonalak, egyéb utak, közutak számozása.

A térképet elsősorban kiadványokban való megjelentetésre, honlapokon történő felasználásra és reprezentatív egyedi térképnyomatok készítésére ajánljuk.

Magyarország település szintű térképi- és térinformatikai adatbázisa:

• A térképrendszer 1:100 000-es léptéknek megfelelő felbontású.
• A térkép alap fájlformátuma: MapInfo TAB de MapInfo Mid/Mif, vagy ESRI Shape formátumokban is tudjuk szállítani.
Vetülete: Wgs-84 vagy EOV

Síkrajzi tartalma:
az ország, a megyék, a járások és a települések külterületeinek határvonalai, a megyeszékhelyek, a városok, és a települések beépítettségének kontúrjai, vízrajz tavakkal és folyókkal, a térkép felbontásának megfelelő tartalommal, az országos vasúthálózat, az országos közúti hálózat öt szintre bontva, melyből az első két szint az autópályákat és a fő közlekedési utakat, a következő három szint pedig a mellékutakat tartalmazza fontosság szerinti bontásban, valamint az autópályák felhajtói és körforgalmak

Adattartalma:
az ország, a megyék, és a járások határvonalaihoz neveik kerültek hozzárendelésre. A megyeszékhelyek, a városok, és a települések beépítettségének kontúrjai esetében neveiket, KSH kódjukat, postai irányítószámukat és az adott településen, településrészen élő lakosság számát kapcsoltuk adatként. A vízrajzi elemekhez nevüket, illetve ennek hiányában a tó és folyó kategóriát kapcsoltuk. Az úthálózat első két szintjéhez számaikat, illetve neveiket rendeltük, a további háromszintű utak a mellékút1, mellékút2 és a mellékút3 kategóriát hordozzák attribútumként

A térképrendszer bármely ország-, megye-, járás-, vagy tepülés szintű megjelenítést, elemzést igénylő feladathoz kíválóan felhasználható.

Amennyiben térképeinkkel kapcsolatos kérdése merülne fel, írjon nekünk, vagy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, elérhetőségeink valamelyikén:

TÉRKÉP Kft.:
WEB: www.hiszi-map.hu
E-mail: terinformatika@hiszi-map.hu
hiszi-map@hiszi-map.hu
Telefon: +36.66.463323, +36.66.561540

Nem lehet hozzászólni