A HISZI térképei az önkormányzati és a céges honlapokon | A HISZI – TÉRKÉP honlapja

A HISZI térképei az önkormányzati és a céges honlapokon

Írta: / 2013. június 12. szerda / Kategória: Egyéb kategória / -

spar-terkep-mo.jpg1994-ben a Megyeatlasz projektünk országos beindulásával százával készítettük az ország településeinek térképét. A térképeink felhasználására számos megkeresés érkezett, és sok saját ötletünk támadt. A 90-es évek második felében kezdtek elterjedni a céges és önkormányzati honlapok. Így a 90-es évek közepén egyre több cég keresett meg bennünket – mint Magyarország összes településtérképének az egyedüli forrását – térképeink céges honlapokra való megvásárlása céljából.

A SPAR Magyarország üzleteinek helyi megjelölésére alkalmazta térképünket Budapest és környéke, ill. Magyarország területére: http://www.spar.hu/spar/spar_csoport/uzletek.htm

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatainak megjelölésére használja térképeinket: pl. Orosháza, Debrecen, Kisújszállás, Csongrád

A Világhálón kutakodva rengeteg olyan céget találtunk, akik a honlapjukra a megjelent papírtérképeink beszkennelt vagy átrajzolt változatát tették fel, s a legtöbben forrás-megjelölés nélkül tették ezt.

2000 magyar település használta honlapján a térképeit

Kaszaper térképCégünk felismerte a Világháló egyre erősödő település-marketing szerepét. Így a Megyeatlaszaink kiadása, az összes önkormányzattal való térkép-helyszínelési és- finanszírozási tárgyalásaink során egyre erősebbé vált ezirányú üzletpolitikánkban az az elem, hogy az önkormányzatoknak felajánljuk a készítendő honlapjukra a térképeink elhelyezését – megvásárlását. Ma – amikor már mindenkinek van honlapja – már ez is érthetetlennek tűnik, főleg a fiatalok előtt. De a 90-es években az emberek, a cégek, de még inkább az önkormányzatok nagyon-nagyon lassan ismerték fel a településük Világhálón való megjelenésének, saját weblapjuk elkészítésének szükségességét.

Cégünk a 90-es évek második felében évente több száz önkormányzattal ismertette fel és inspirálta őket a települési honlapjuk térképes elkészítésére. A 90-es évek végére kb. 5-600 önkormányzatnak volt saját honlapja (a kb. 3.100-ból), míg 2005. körül kb. 1.500-nak. Az 1.500 térképes honlappal rendelkező település 95%-a a térképét használta. 2007. körül ez az arány kb. 2.000 HISZI térképpel rendelkező önkormányzati honlapra emelkedett. Ezen kívül több ezer magyar cég szintén belátta, hogy a HISZI-től beszerzett település-térképének a saját honlapjára való felhelyezésével sokkal pontosabbá teheti a cége megtalálását ügyfelei által.


Csénye honlapja


Gérce honlapja


Hosszúpereszteg honlapja


Ikervár honlapja


Nick honlapja


Vasegerszeg honlapja

HISZI térkép – TOP-MAP – TeleAtlas – Google Maps

teleatlas.png2004-ben Göndöcs Péter, a és a budapesti TOP-MAP tulajdonos-ügyvezetője aláírta azt a szerződést, amelyben a világ legnagyobb digitális térkép-előállító és – forgalmazó cégének, a TeleAtlas-nak értékesítettük a magyarországi GPS navigációs térképi adatbázisunkat. A térképi adatbázis szerzői joga továbbra is az eladó magyar cégek birtokában maradt. 2004-ben még a fantázia világában sem volt a Google Maps szolgáltatása. Így álmunkban se gondolhattunk arra, hogy pár évvel később a TeleAtlas által a Google Maps ingyenesen hozzáférhetővé teszi a HISZI-MAP – TOP-MAP magyarországi térképi adatbázisát. S mivel a Google Maps „jóvoltából” a Világhálón a térképeink ingyenesen, – számtalan, addig elképzelhetetlen szolgáltatással kiegészítve – minden magánszemély, cég és önkormányzat által hozzáférhetővé váltak, a 2.000 önkormányzat, amely addig csak és kizárólag a térképeit használhatta honlapján, ezután fokról-fokra a Google Maps magyarországi szolgáltatásaira álltak át.

Így történt, hogy az elmúlt években az ország szinte összes önkormányzata a Google Maps-ot használva továbbra is a -tól származó, több mint 10 évig tartó térképészeti-térinformatikai-GPS navigációs termékeinket hasznosítják.
(Bár mind a mai napig vannak település-honlapok, ahol a HISZI színes térképei, és az abból továbbfejlesztett Google-térképek egyszerre díszítik a honlapot…)

gyula-terkep1.jpg

A HISZI-MAP térképeinek infrastrukturális hatása

Azt hisszük nem túlzás, ha azt állítjuk ezek után, hogy egy kis vidéki cég sok éves, sok száz ember munkaerejét megmozgató tevékenységéből olyan termék-rendszerek származtak, amit ma napi szinten sok ezren használnak munkára, szórakozásra, s ez a HISZI-MAP munkájának, a magyar nemzetgazdaságot óriási mértékben segítő tevékenységének a hatása…

Ha tetszett cikkünk, kérjük ossza meg, hogy mások is tájékozottabbak lehessenek!!!

Nem lehet hozzászólni