Tér-Képek (Magazin térképbarátoknak) 1999. | A HISZI – TÉRKÉP honlapja

Tér-Képek (Magazin térképbarátoknak) 1999.

Írta: / 2015. január 15. csütörtök / Kategória: Egyéb kategória / -

A Tér-Képek (Magazin térképbarátoknak – 1999) alcímű újság vezércikkét kiadóként Göndöcs Péter, a HISZI-MAP ügyvezetője fogalmazta meg.

Ebben a magazinban igyekeztünk a legjelentősebb magyar térképes cégek vezetőivel összefoglalni az akkori legfontosabb térképi-térinformatikai szakterületek nagyközönség számára emészthető ismereteit. Az újság szerkesztését profi újságíróra, Varga Miklósra bíztuk. A magazin első cikkének megírására felkértük Dr.Klinghammer Istvánt, aki az ELTE Térképtudományi Tanszékének vezetője volt, később az ELTE rektora lett.

De most, 15 év után, magunk számára is érdekességként ismertünk rá a cikkek között, a 26. oldalon Kondács Péterék (RSZ-COOP Kft.) békéscsabai HISZI-MAP-os térinformatikai alapú repülőgépes szúnyogirtását bemutató cikkünkre.

– A magazin 14-15. oldalán lévő, Buslig György (Térképvilág Kft.) által írt: „Térképvásárlás egykor és most” című cikk. A Térképvilág nevű cégben a HISZI-MAP Kft. is résztulajdonos volt.

– A 10. oldalán szereplő Rudas és Karig Kft. is jelentős vásárlója volt a HISZI-MAP digitális térképeinek.

A magazin hátoldalán lévő HISZI-hirdetés a cég akkori tevékenységét mutatja be. Az országban messze a legkomplexebb térképi- és térinformatikai tevékenység a HISZI-ben folyt. Ebben az időben Budapesten az Anker-közben saját tulajdonú, 70 m2-es irodánk volt. Erre utal a grafika közepén lévő Magyarország térkép.

Tér-képek Magazin hátsó oldal

Tér-Képek Magazin (1999):

 

A HISZI-MAP integrációs törekvése a vezető térképészeti cégek között:

Cégünk mindig is az erők összefogását kereste, a különböző értékek sokszínűségének szinergiáját, a cégek közötti együttműködést, és nem a közös energiák kioltását.

Sok éven keresztül törekedtünk arra, hogy a leginnovatívabb magyar térképes cégekkel összefogásban létrehozzunk a magyar térképes-térinformatikai szakmát integráló közösségeket. Évekig minden héten 1 napot a legismertebb cégek vezetői együtt töltöttünk valamelyikünk székházában, vagy egy-egy étteremben hosszú munkaebéd keretében (Szarvas András, Topográf, Z-Press, Nyír-Karta, Favorit Ügynökség, HISZI-MAP, Térképvilág Kft., stb.) Ebből nőtt ki később a MATE nevű térképesek egyesülete.

Több alkalommal is próbálkoztunk közös integráló cégbe összehozni a jelentős cégek szellemi és anyagi bázisát. 2002-ben megalapítottuk a Magyar Térképkiadó Kft-t (tagok: HISZI-MAP Kft., Nyír-Karta Bt., Buslig György /Térképvilág Kft./, Szarvas András) A cég elsődleges feladata volt a HISZI-MAP által addigra megteremtett összes magyar település térképét tartalmazó Megyeatlaszok további közös kiadása. Ennek egyik reprezentáns termékeként átadtuk a Tolna megye atlaszunkat közös kiadásra

Tolna megye Atlasz (2002.)

A harmadik nagy vonulata a magyar vezető cégek összefogására tett kísérletünknek a cégünk által 1999-ben kiadott Tér-Képek című magazin volt.

A negyedik nagy kísérletünk a magyar térképes cégek tudásbázisának integrációjára az volt, amikor cégünk felajánlotta 6 vezető cégnek a Líra és Lant által értékesítésre meghirdetett budapesti Városház utcai nagy könyvesbolt közös megvételét. “Egy mega-térképbolt közös üzemeltetése céljából”. Hónapokig tervezgettük közösen több közös helyszíni bejárás során a három szintes, liftes, több száz m2-es bázis közös megvételét. Végül mindig maradt néhány megoldatlan probléma a közös integrálódáshoz…

Nem lehet hozzászólni