Térinformatikai térképek

Európa térképeink

Európa térképe (1:1.000.000-ós léptéknek megfelelő felbontású térinformatikai térkép)

Síkrajzi tartalom:
Tengerek, országhatárok, a felbontásnak megfelelő részletezettséggel folyók és tavak, városok poligonjai, vasúti hálózat, autópályák, főutak és egyéb utak kategóriákra bontott úthálózat, valamint a városok pontszerű jelölései nagy-, közepes és kisváros kategóriákba csoportosítva.

Adattartalom:
Az országhatárok, a vízrajzi elemek és a városok pontszerű jelölései neveiket-, az úthálózat grafikus objektumaihoz pedig számaikat, illetve neveiket kapcsoltuk adatként.

Minta megtekintése »
Demó letöltése (68 KB) »

Európa térképe (1:500.000-es léptéknek megfelelő felbontású térinformatikai térkép)

Az 1:1.000.000-ós felbontású Európa térképünk továbbfejlesztésével készítettük az 1:500.000-es léptéknek megfelelő felbontású térképrendszerünket, vagyis azon országok esetében, ahol 1:500.000-es vagy nagyobb felbontású adatokkal rendelkezünk, ott a részletesebb tartalmat illesztettük a korábbi tartalom helyére.

Ide kattintva megtekinthető Európa áttekintő térképe, amelyen zöld színnel jelöltük az 1:500.000-es vagy részletesebb-, és sárga színnel pedig a továbbra is 1:1.000.000-ós felbontású országokat.

Az 1:1.000.000-ós léptéknek megfelelő felbontású országok esetében a síkrajzi és adattartalom megegyezik az 1:1.000.000-ós léptékű térképével.

Síkrajzi tartalom:
A nyugat-európai országok térképei 10-15 rétegből épülnek fel, melyek tartalmazzák az országhatárt, a települések poligonjait, vízrajzot a tavakkal, folyókkal, a vasúthálózatot és a négy szintű közúti hálózatot.
Magyarország, Románia és Szlovákia területét ábrázoló térképek az egyes országok 1:100.000-es léptéknek megfelelő felbontású, település szintű térképei kerültek integrálásra, ezért síkrajzi tartalmuk is megegyezik az azoknál leírtakkal.

Adattartalom:
Nyugat-Európa országainál az országhatárokhoz, a települések poligonjaihoz, a tavak és a folyók grafikus objektumaihoz neveik, az úthálózat esetében pedig az utak nevei és számai kerültek attribútumként kapcsolásra.
Magyarország, Románia és Szlovákia esetében az adattartalom megegyezik az egyes országok 1:100.000-es léptéknek megfelelő felbontású, település szintű térképeinél leírtakkal.

Minta megtekintése »
Demó letöltése (1,6 MB) »